Pages

Saturday, December 11, 2010

Di RABA di PASAR KARAT@BAZAR JB




Semalam seharian berjalan, operasi start kol 3.30pm
Tujuan Utama :- Mawu Main Bowling 
Matlamat : Nak asah skill yang dah tumpul ni.
dan terus lar drive ke Daiman Bowl dengan lajunyer 120km sejam (tipoo jer) saya pemandu berhemah yer. (^_^)
sampai sana dalam pkul 4.30pm, siap parking RM2.00 sekali masuk, murah kan parking dia?
sesampai nyer kat sana, mak aih ramai giler seyh manusia, rupa-rupanyer ada tournament MAKSAK (apa ntah makna MAKSAK tu)
kat front desk siap tulis lagi pukul 6.00pm baru ada lane kosong
aduiiiiiii masak tu nak tunggu lagi 1jam setengah
buleyh jadi batu cam citer tanggang tuuuu.

kAmi pun buat keputusan untuk ke Leisure Mall untuk memenuhi hajat yang membuak-membuak ny. si membe buleyh plak round jb ny, dah sampai pasar borong pandan patah balik lalu datin halimah, nak elak jammed katanyer, tapi hampeh 1000 kali hampeh jauh giler
sampai kat tempat tujuan kol 5.30pm dekat 1 jam tuuuuuuuu kat atas jalan.
sabar jer lah kaw intan!!!

men 6game, waaaah cam banyak kan tapi sorang 3game jer lar.
hahha tipah tertipooo kan?
sajer nak bergurau
last game baru dapat score lama giler warmed up. 
lepas habis berbowling perut pun dah kriak kriuk..
mnjerit-jerit minta diisi.

sebelum tu, jom tengok we ollss men bowling




kami pun tros g mamam kat Restoran ZZ kat Jalan Mahmoodiah tuu
giler banyak tol menu yang di order si Raja tu



menu saya hanyalah nasi kosong beserta sup tulang
menu raja nasi paprik+tomyam
menu bersama kailan ikan masin+telur bistik
mentekedarah minah ni taw. hahha.
pastu semua xhabis. pembaziran tol!!!
chup chup chup  tapi saya nyer menu dihabiskan sehingga licin yer.
sebab saya xsuke membazir. perbuatan syaiton tu.


jemput makan semuaaa


Lepas tu Raja ajak ke Bazar JB ataw nama glamour nyer Pasar Karat
nak cari barang katanyer, dia berjalan sangatlah lambat jadi saya jalan dihadapan dan dia pule dibelakang saya, jalan punyer jalan punyer jalan punyer jalan (berapa banyak jalan daaaaaaa)





okey okey kiter sambung, tetiber Raja bersuara "eyh!!!apa ny?"
secara spontan nyer hati saya berdebar debar dag dig dug dag dig dug didalam dada jantung berdebar hati berbungaaaaa ambuiiii. eceh ternyanyi lar puler
bermacam-macam soklan yang bermain kat fikiran saya ny, 
kawan aku kene ragut ke? tapi tengok tadi bukan main kepit lagi beg dia
adui apa aku nak buat ny?
dengan lajunyer saya pun pandang kebelakang dan otomotik lihat ada INDIA tua yang tak sedar diri yang gigi depannyer telah tiada tengah menghayun-hayun kan tangan nyer.
 dan baru lar teringat kat kawan saya yang dok marah tadi 

saya pun tanyer lar asal kau? dan dia pun jawab Ntah keling tu tetiber raba aku
nasib baik dia raba pinggang aku jer, kalaw bontot aku tadi, memang aku dah terajang dia.
huisyyyyyhhhh ganas gak member aku sorang ny tapi hanya berkata-kata dalam hati jer lar.xterluah dek mulut.
dan terus saya berkata owhhhhh patotlar tangan dia berhayun-hayun tadi nak raba aku lak lar tu!!! Kurang Hajar punyer KELING!!!
silap orang lar kaw nak buat KELING!!!!!!!  hah geram giler sampai terkeluar word KELING tu, PADAN MUKA kaw!!!ingat senang ker aku nak kuarkan word tu. dengan selamba dia BLAH camtu jer tanpa marah dengan word KELING yang telah kami keluarkan.diorang kan sensitif dengan word KELING tu. tawu pun kaw kan. tak der rasa bersalah langsung!!! tapi puas sebab dapat pandang BADI kat KELING tu.
nasib baik lar saya cepat bertindak untuk menoleh kebelakang kalaw tidak, dengan saya saya sekali jadi MANGSA KELING BODOH tu...

jadi pada kengkawan yang nak gi PASAR KARAT tu, berhati-hati lar yer.
jenayah boleh berlaku dimana-mana sahaja.
ALERT dengan keadaan sekeliling.




HASIL NUKILAN INTAN BAIZURA

3 comments:

  1. One of the truly best blog..

    www.fdausamad.blogspot.com

    Baca 3-4 entry lepas tu mesti jadi ketagih!

    i m not kidding..blog brader ni memang awesome!

    Sharing is caring!

    ReplyDelete
  2. Salam .. hehehe... memang bahaya, lagi2 kalu pergi time puncak. Banyak orang asing ... lelaki memang jarang kena raba ... tapi boleh juga jadi mangsa .. diraba sebab nak seluk saku poket...

    di ipoh dan penang pun ada pasar karat.

    ReplyDelete
  3. mek donel : dah BW ke sana

    hassrul : salam. tawu xper. no manners punyer orang. kat negara orang pun nak biadap.
    best x pasar karat sana?

    ReplyDelete