Pages

Thursday, December 9, 2010

mamaaaaat OH mamaaaaaaaaaat!!!

Nak kongsi satu cerita yang agak Lawak lar bagi ku
tapi xleyh nak lawan LAWAK ANTARABANGSA yang kat dalam UJANG tu

Satu hari, ada mamat sorang ny dok mengidam nak makan CUCUR UDANG
dia pun dok berjalan-jalan terjumpalah satu lori gerak-gerak yang ada jual CUCUR UDANG tu.dengan terujanye, mamat pun meluru ke lori itu sambil menolak-nolak orang yang ada disitu, xikut turn lar kirenyer si mamat ny.
isyh buruk sungguh perangai mamat tu kan? isyh3...

mamat : bang CUCUR UDANG camner kire eyk?

penjual :  satu pat ploh sen

mamat : owwwwwwwwwhhhh~~ bagi lar saya pat ketul bang.

si penjual pun membungkuskan CUCUR UDANG tu dan segala akad jual beli telah dilaksanakan dengan sempurna (ikut syariah tol penjual tu-bagus3, susah nak jumpa orang cenggini di zaman cyber ny lagi kan)

sambil berjalan menuju ke kereta, dengan rakusnyer mamat pun buka plastik tu dan ambil satu CUCUR UDANG untuk menjamu tekaknyer.

setelah cek pat pat ketol tu, dia pun kembali dengan marahnyer kepada penjual tu. mana tak nyer, dia beli CUCUR UDANG tapi sekor UDANG pun xder kat empat empat ketol CUCUR UDANG tu, hampeh sungguh kata mamat dalam hati nyer.

mamat: abang, saya beli CUCUR UDANG taw bukan beli CUCUR semata-mata.dah lah saya tengah mengidam ni. kalaw saya tawu macam ny, tak hingin saya nak beli taw.

penjual : hey mamat, itu nama kuih jer taw. habis tu kalaw CUCUR BADAK, ada lar BADAK dalam kuih tu hey???

mamat : @#$%^&*!@#$%^*

mamat pun berlalu dengan perasaan malu dan hampa & berazam akan buat jer sendiri cucur udang tu.. mamat mamaaaaaaatttt..
tapi kesian gak dengan mamat tu kan?
dah lah ngidam.
 ny lar cucur udang yang diidam oleh en mamat tu..
mamaaatttt OH mamaaaaaaaattt

p/s : kepada kengkawan kalaw beli cucur udang xder udang tu jangan marah-marah penjual tu taw. tak pasai-pasai malu sendiri kang. huhhu

HASIL NUKILAN INTAN BAIZURA

0 comments:

Post a Comment