Pages

Monday, November 29, 2010

Arrrrrrrggggghhhh!!!!

Tengah dok bz bekerja tadi, tup-tup saya didatangi oleh dua lembaga hitam.. eceh, xder lar, sebenonyer didatangi oleh dua mesej dari nombor 66399 dalam pukul 12.55pm gitu. 
gile memeranjatkan aku seyh mesej tu. ny antara kandungan mesej tu. 

RM0.00 : Your *** Bank Personal Financing account is in arrears.Please contact *** BankCard Centre/Personal Financing urgently regarding your due payment at03-27763***. Thank You."

Lepas dapat je mesej tu, aku pun berfikir sejenak
Erm....
1.Hutang Kereta - sudah dibayar
2. erm hutang kad kredit? mana ada kad kredit seyh. guna Kad kredit pun tatak pandai.
3.Hutang personal loan? xder juga... nak watper kan mude2 wat loan.

arh sudah...dokumen aku telah disalahguna oleh pihak yang tidak bertanggungjawab!!!
ny yang wat darah aku naik mendadak ny.
tetibe telinge berasap cam cerek berbunyi biler air dah masak...
adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... masak aku.

Seperti biasa, orang yang pertama akan ku hubungi adalah En. Yusof @ tunanganku. 
Biasalar suka dukaku hanya untukmu, & suka duka mu pula hanya untukku.. 
ambui statement!!!
Jiwang Karat lak tetibe kan? hahha..

pastu, my fiancee pun suh kol & kompemkan dengan *** Bank tersebut .
biler, dah bagi Num I/C bagai, 
officer tersebut kate
rekod cik xder dalam system, maybe Num Fon cik 
dulu ada digunakan untuk buat loan disini..

Alhamdulillah..
arhhhhhhhhhhhhh.... 
Lega sungguh hati ku 
& tetibe telinge ku menjadi sejuk kembali..
hehhe...
bikin suspen jer mesej tu.

Kompem Puan Rokiah punya angkara tu..
 Lor...siapa pulak Puan Rokiah ny kan?
mesti uolss tertanyer2 kan???
Hah kalaw uolsss mawu tawu..
Puan Rokiah ny lar yang selalu dicari oleh
Bank-Bank, Pusat Peranginan, Hotel-hotel, fitness-fitness ny tok offer segala macam
pada dia. padahal kenal pun tidak taw dengan Puan Rokiah tu.
kenapa lar, dia xupdate kat sume-sume tu kan? kan dah rugi terlepas segala macam offer tu.
nasib baik aku tidak berpura2 menjadi Puan Rokiah..

Yang best nye, ada lak yang tepon-tepon tu xpercaya yang aku ny bukan Puan Rokiah.
aduiyai, ingat aku nak lari ke apa? amboi-amboi suke suki uoll jer kan nak menuduh begitu padaku..

rasa cam mawu tukar num tepon jer taw. ada jer panggilan yang mengganggu ni.
xsuke xsuke xsukeeeeeeeeeeeeeeeee....
tapi susah lak nak tukar num fon ny..
melibatkan banyak pihak..

sudah-sudah lar dulu dok tukar num fon every year.
sampai kene marah-marah ngan abah mama.
xtawu mana satu dah number saya..pening diorang jadinyer.
naik penuh contacts dalam fon abah tu.hehhe.. sory abah.
janji xbuat dah...


posted by INTAN BAIZURA

Saturday, November 27, 2010

Hye Hye Bye Bye




Selepas ber main hye-hye bye-bye dengan tunanganku, 
saya trus p amek mamatok , cousin2 dan makusu saya pi tempat makandak meniaga.
 mawu makan pisang goreng dan segala macam goreng lar. motif :: untuk tambahkan kolesterol::  sila jangan ikut tabiat ini. gejala tidak sihat..huhhu...


my mamatuk yang sporting



melayan pelanggan

dalam pada tu sempat gak saya merakamkan saat sepupu saya ny nama dia khairul haikal bin zarul hazil. kaw glamor nama dia... 

bukan ape, xleyh tahan tgok gelagat dia yang asik dok berkata-kata... xpenat-penat mulut dia taw. bak murai tercabut ekor...pot pet.... pot pet...cot cet...cot cet...geram sungguh. jadi saya pun merakamkan aksi dia yang tuuuuuut...itu.

 jom layan~~~
p/s : sila abaikan suara gelak yang comey di belakang tabir itu yer..

video

hah? camner? dah layan belum? best kan? geram jer...
xleyh tahan gelak tyme ny...


picca... cheese...muwah... (^_*)

dalam kol 5.30 gitu, kami pun beredar dari ctu.
untuk kembali ke jalan yang lurus...huhhu...

T.H.E E.N.D

posted by INTAN BAIZURA

Holiday Part 3


hye uolsss, kiter bertemu kembali, untuk entry terakhir holiday saya kali ini..
agak lama untuk habiskan entry ini. maaf ye bz seketika..

nah, hari-hari terakhir kami bersama-sama cuti kali ny.
masa dihabiskan dengan berjalan2 dan menonton wayang citer Harry Potter and The Hallows.

tempat : Jusco Tebrau City...
wayang yang biasa ditonton oleh kami.
apa? xcayer ker? sabor sat naaaa.




hah...ini lar tiket nyer..2person RM28.00
skali skala, apa salahnyer membazir.. amalan syaitan ny.
sila jangan ikut.





sambil menunggu tok masuk panggung, kami pun try lar makan sekrem baskin robbins ny
mak aih... mahal sungguh
RM14.00- membazir lagi..
xpe, skali skala nak merasa..




Keesokan harinya, kami berjalan-jalan ke Giant Tampoi.. 
mencari present tok "Muttaqin" my baby..upsssssss my bff's baby lor..
heheh.tetibe mawu gile kuasa kan?ngee~~




Selepas itu, kami ke warung cendol berdekatan dengan Perling Mall
sajer mawu makan@minum cendol..
1st tyme wooo mam cendol bersama tersayang.
mood :: happy :: lalallala






cheese..
ija my cousin
xmenyempat2 dah.















ini saya dan ija
bile lihat balik tangan yg peace tu, cam tangan ija gak kan
tapi bile lihat 2x, impossible...huhhu


S.E.K.I.A.N 




posted by INTAN BAIZURA

Holiday Part 2



Terasa malas sebenornyer mawu meng “update” blog pada malam ini. Tapi ku gagahkan juga tangan & otak ku bekerja 24jam tanpa henti. Huh, kalaw lah mereka buleyh berkata2 sah-sah dah kena warning kan? Sory tangan DAN otakku.

Dah dah, xperlu menyimpang jauh ke London lagi dah..mai sambung entry kelmarin..hah HOLIDAY PART 2.. tetibe rasa cam mawu nyanyi    "....Dari melaka ke negeri pahang singgah di johor beli berangan...."
eyh-eyh sedap plak menyanyi yer…sajer mawu hilangkan stress..adui menyimpang lagi..okey INTAN, STOP IT!!!






ni lar pic selepas menjamu selera di walimatulurus cik puan ACHA kiter..



Actually, pas balik dari kenduri acha tu, kami terus gerak ker “RENGIT”, kampong tunanganku.
 Singgah jap menjenguk bakal mak mentua di sana.mereka tengah bercuti-cuti panjang tu.


 Lalu jalan dalam@jalan lama je, maleyh lalu tol. Jauh katanye.




disebabkan lalu jalan lama, jadi haruslah pic pun ikut area 60an lar kan..mengimbau kenangan nenek2 kiter dulu.
orang disebelah fokus pada pemanduan. pemandu yang berhemah.good.




Nak dijadikan cerite, dalam perjalanan tu ada simpang ke yong peng (menghala ke kiri@jalan bawah) dan simpang batu pahat (menghala ke kanan@jalan atas) jom ikut kami berdialog.

Tunanganku : syg, nak try lar lalu jalan bawah ny..

Saye : herm? Nak wat per? Ikut je lar jalan biasa..

Tunanganku : asik ikut jalan atas je, cube lar jom.kite mencobaaaa..

Saye : suke hati u lar yang.tapi boleyh ker?


Saya pun meneruskan melayari internet menggunakan laptop dia…tanpa melayan dia (kesian juge, saje nak diamkan je,hehhe)


amik pic lagi..


kali ny, si dia memandang pada kamera..

Dalam setengah jam gitu,kembali bersuara

Tunanganku :yang, ny laluan ke mana ye? Boleyh tembus batu pahat ker?

Saya : sambil melihat signboard & suasana sekeliling – erm, ntah eyk, ny cam nak ke yong peng jer, menghala ke melaka semula.

Tunanganku : yeke yang?

Saya :  iye lar.. tu lar nak mencube lagi? Kan dah rugi masa 1 jam atas jalan. Padan muke u (padahal sama-sama padan muka- kan xpasai2 kene bebel dgn saya) kalaw xcube tadi, dah sampai rengit dah taw. Haisyh sayang sayang .

Tunanganku : mane lar I tawu, ingat blh tembus BP gak.kalaw xcube kan xtawu..
Selepas itu saya hanya menyepikan diri..maleyh nak gegaduh.layan tenet lagi syiiiiioooookkk.. ngeee~~~




pic ini ditangkap secara curi-curi..syyyhhhhhh...



Sampai di rengit jam 8lebih. Makan makan then, bagi en driver titow sebentar sambil saya berborak2 ngan family to be. Dalam 9 lebih kami pun gerak ke jb. Mak surow titow sana, tapi terpaksa ditolak dgn cara yg amat halus..upsss bukan halus tapi lembut… salah makna nnty.

Sampai jb kol 11 lebih. Huisyh penat tuuuuuuu…seharian memandu.
Pengorbanan mu akan ku kenang dan amat saya hargai tayang ku…


to be continued....

added by INTAN BAIZURA

Thursday, November 25, 2010

Holiday Part 1






mesti uolsss tertanyer2 kan, apakah motif pic pelamin diatas.ini bukan saya punyer, ini Acha Mahfar yang punyer k..saya punya lambat lagi lor...tunang pun baru jer 2bulan.. smbil membaca saya selitkan sikit sebanyak pic pengantin yer, xlar uolss busan membaca jer..jom jom jom..



suke giler dengan kerusi ny..kerusi mawi nama nyer...mesti cam raja betul2 kan dapat sanding diatas kerusi ini..tapi sesuwai ker dgn badan saya yang kecil molek ini??? huh berpikir sejenak..haisyhhh...



Alkisah pada hari sabtu yang lalu, 20 November 2010 saya bersama tunang yang dikasihi telah menghadirkan diri ke walimatulurus Acha Mahfar bersama pasangannyer Riduan. Bertolak dari Pandan Indah dah kol 12.30pm sampai ke tol Ayer Keroh dah kol 2 lebih. Mencari2 jalan+sesat sesat  sampa lar kami jam 3.30 petang…adui dui dui..malu seyh dtg lewat, tapi xper, majlis habis kol 4 petang…sempat lagi ny.sampai2 jer, ingatkan lauk dah habis, wupe2 nyer manyak lagi..rezeki kami lar tu. Tengah dok menjamu selera dan melayan pewut kami yang dah kriuk kriuk tu ( baca betui2 taw..bukan periuk tapi kriuk kriuk, lebih kurang cam dendangan lagu ghazal lar.huhhu) wupernyer ada lagi yang lewat dari kami… baguih2 ada member lewat..hihhi…



sah menjadi suami & isteri
sorry acha, xdapat dtg tyme ny

Errrrkkk~~ Alhamdulillah kenyang akhirnya..perut ku sudah sunyi sepi..cari soon nak titow lar tu (tipoo je ny, perut mana pandai titow..apalar! hahha). Kami dok rileks2 tengok pengantin berposing sambil berborak dgn abang pengantin & mendengar kelantangan suara adik beradik pengantin mendendangkan lagu kesukaan mereka (karaoke lor)…bleyh tahan gak suara mereka..


selamat pengantin baru
semoga kekal abadi
bahgia ke akhir hayat
sentosa murah rezeki.

Setelah setengah jam disana, kami pun mengundurkan diri, mawu balik ke johor ny..adui cian tunang saye kena drive jejauh..saya amatlah malas mawu drive, alar lagipun nnty mulut si dia teramatlar bising kalaw saye drive, itu xbetul ini xbetul..baik saya jadi mem besar disebelah sambil melayari internet..huhhuhu…sowy sayang, termengata pule..nanti raya saya minta maaf yer.

selesai memotong kek. cam princess..
lawa gown die. husband bergaya dgn kowt putih

Sebelum tu, sempat gak amek pic bersama pengantin…takat 2 keping jer.sebab pengantin dah penat berposing.jadi lar kan dari xamek langsung. Jom cuci mata.


black & white




kami bersama pengantin..
amek berkat

akhir kata, saya nak ucapkan kepada puan ACHA & encik RIDUAN, semoga berbahagia sentiasa dan dikurniakan anak yg soleh & solehah.. sabar dalam menghadapi segala dugaan yang mendatang yer... see yaaa.... 


to be continued... 

added by INTAN BAIZURA

Sunday, November 21, 2010

kenangan ku..


akhirnye jumpa lagi dengan ini lagu... saya teramat gilew akan lagu ini...owh apakah ini ayat? actually, lagu  ny diperkenalkan oleh housemate merangkap ex roommate saya tyme study kat iic dulu.nak jengah facebook dia x? hah nah amek ny.tekan je Rosz Aini ..






okey, sementara uolss tunggu lagu ini habis di "loading" , jom ikut saya imbau kembali tyme saya belajar kat iic, gombak selangor tu. apa? xtawu iic tu ape? okey okey saya explain sikit yew, IIC tu singkatan bagi nama INTERNATIONAL ISLAMIC COLLEGE salah sattu anak syarikat IIUM HOLDINGS. okey, berbalik pada cerita diatas tadi. uma sewe kami di koperasi polis. rumah yang banyak meninggalkan kenangan padaku. pahit, manis, takut, seram mendebarkan.. uishhhh... macam2 ada seyh... hanya penghuni rumah itu saja yang ngerti.. rumah tu pernah dimasuki pencuri ada 3 laptop hilang, 4 hp hilang.. jumlah kerugian anggaran 6k lar gitu. nasib baik bilik saya berkunci pada masa tu. Syukur Alhamdulillah.. pencuri tu xwat pape pada housemate saya pada masa tu..

ahli rumahtangga pada ketika itu terdiri dari :-

wani - dia ny orang kedah. suke dengar dia ber "cotcetcotcet". loghat kedah syok wow dengar...kalaw uolss mawu tawu, dia ny lar schoolmate MILA AF5 tu...hahahahh....promote ckit..dia ny ada kene ngene ngan itik nila..upsss...terlepas sudah..huhhu..sowwy cik wani sayang..






hah ny lar cik wani...
eyh yeker eyk? cam sopan sangat jer...
upssssss....silap silap silap..sila scrool ke bawah untuk melihat cik wani yang "betul"
ini adalah anak buah nyer yang chumil adik solehah...
anak angkat kami semua...bela dari kecil ny.tup2 tengok besar daaaaa..sekejap sungguh masa berlalu..rynduw sama dia..muah muah..



yessszaaaaa... this is real cik wani...berlatar belakangkan singa....aummmm



rosz - orang bintulu sarawak yang suka melawa.. xpelat cakap bahasa melayu...wa caya sama luu lar rosz...mata di sepet cam org cine..kalaw bangun tido, mata dia xnampak dah..dia suke gile ngan bear mr bean..tunangan orang dia ny..dengar2 januari 2011 dah nak disatukan dengan tunang dia mohd saiful hamdan. semoga kalian berbahagia hingga ke akhir hayat yew...ameen..



cik rosz bersama tunangnyer, di pagi raya..sepadaaannn...

faizah - dia ny orang perak. dah kawen dah pun dan sedang pregnant skang ny...waaaah~~dapat anak buah lagi nanty..asal wekend mesti dia balik uma maksu dia, coz dekat jer ngan uma sewa..besyh gilew, kalau aku jadi dia pun aku akan buat begitu.. dapat bersenang lenang..huhhu




pae dihari persandingannyer...sangat cantik... berseri2 muka dia kan?




pika -  orang pahang @ gangster dalam uma ny..suke mandy lama-lama...dia ny gak merangkap kakak sepupu saya. selalu marah kalaw saya panggil dia kakak, dia kate saya lahir awal dari dia, jadi tidak patut dia dipanggil kakak. tapi nak wat camner, memang ikut pangkat dalam family dia adalah kakak saya coz, ayah pika ny abang kepada mama saya..


kecik@cikin - dia ny org cheras jer. ahli rumah yang paling kecil & sorg jer yg amek kos yg berlainan dari kami semua..dia ny amek accontuing.dia ny suka berkata-kata. kalaw bercerita, susah nak stop..hahha tapi kalaw dia xder, sunyi lar rumah tu



nisa - dia ny org kl jer..masuk uamh tu pun agak lewat lar..dah diakhir sem baru masuk..susah mawu berulang alik...dia ny dah kawen dan dah ada anak dah pun...pas study jer trus kawen. ibu muda...




dayah - org perak gak. dia ny xberenggang dgn tepon...sms 24 jam.


p/s : jika mawu lihat rupa mereka-mereka ini, sila scrool ke bawah, gambar beramai2..

GENG-GENG JOHOR

kak ina - orang kota tinggi. dia ny suke nyanyi2... study sehingga lewat malam.. dan tidak suka makan walawpun boleh menyeksa diri sendiri. hah lagi satu dia ny suka tengok orang tengah makan.. hobi katanyer.. tapi xselesa tuuu kalaw tengah makan, ada orang tengok.. xper, dah memang begitu kesukaan nya.. (^_^)


p/s : - sila scroll ke bawah untuk mengenali kak ina..

kak ida - orang kota tinggi gak.dia ny suke menyendiri dok dalam bilik jer... tapi gile2 gak orang nyer.. dia ny gak kepala bagi misi terbesar kami pada satu hari tu...jeng jeng jeng...syyyyyyhhhhhhh~~~ kenduri kendara...




kak ida yang selalu orang sangkakan lahir pada tahun 88 sebab dia suka letak angka 88 di koleksi pic dia. sedangkan bday dia yang bertarikh 08-08-19**
kalaw pandai, sile teka...

linda - hah dia ny suke bersolek... tang mata xbleyh blah.. lentik gile mata jadi nyer nnty...hitam pekat melekat...




cuber uolls tengok mata kucing ny, bersinar kan? buleyh wat batu cincin ny. hihhi..
ny lar linda dengan ,matanyer yang galak dan kucing peliharaannyer...


Last but not least, di bawah ny, adalah koleksi pic kami semua...sile terhibur dengan entry kali ini.. 




dari kiri saye, pae, kak ida & pika
location : danga bay di hari raya..












pic ny diambil oleh photographer yang professional...owh siapakah gerangan beliau? orang yg dimaksudkan adalah.....saye...huhhu.. tetibe nak masuk bakul angkat sendiri kan? siapa lagi mawu memuji kalaw bukan diri sendiri...ye x?


lapisan pertama : fitri
lapisan kedua dari kiri :- pika, kak ina, kak ida & pae
lapisan terakhir :- nisa & wani
location : dalam umah selepas majlis doa selamat













sambil makan, sambil posing..
saye, kak ida & rosz








berjalan sambil posing2 selepas mengenyangkan diri di rumah terbuka aunty my fren...


dari depan :- kak ida, rosz, pae
belakang :- dayah, linda, intan (saye)



itu sahaja coretan yang dapat dikongsikan..uolss layan lagu diatas sambil mengushar awek2 yang ada yew.. kalaw tak terhibur, buat2 jer lar yer..hehhe.papai sumer...

added by INTAN BAIZURA

Friday, November 19, 2010

30 Perkara Perempuan Tak Sempat Bagitau Lelaki..

Salam uolss, saya petik petikan ny dari muka buka Mtd Kota Lama. ada betul nye & tidaknye petikan ny. depends pada diri perempuan itu sediri. Jom kite selongkar, apa betul ke kite kaum hawa ny xsempat nak bagitawu pada kaum adam ny? 

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 
betul

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 
 betul

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan). 
tidak patah hati pun, yang lepas tu lepas... 

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain. 
yerp betul

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 
hahha...ada lar jugak betulnyer...

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian. 
betul setuju..

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja
oh tidak bagiku...saya tidak pernah memulakan langkah..hanyer simpan didalam hati.syhhh...sendiri simpan..ngee~~

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan. 


9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka. 
yerp setuju..

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna. 
 setiap manusia ada kelebihan dan kekurangan masing2. ye tak?

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita. 
mati kutu dibuatnyer...

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. 
owh saya tidak begitu..over lar pulak kalaw bertindak begitu..malu pun ada.hehhe

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan. 
betul betul betul..owh kaum adam jangan lah memberi harapan palsu pada kaum hawa.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam. 
erm betul, jangan terlalu memaksa. curi hati sikit demi sikit..kangan terlalu gelojoh yaow..

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu. 
 erm betul tu. faham-faham sendiri ler. tak perlu nak mengganggu lagi...rimas taw.eiyewww..

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya. 
 hp tak boleh nak berenggang dari tangan. xsampai sesaat dering, dah angkat hp dah..huhhu gelojoh sangat..excited punyer pasal..

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!! 
betul saya sokong 100%.

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.  
tidak pun...

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta. 
betul tu, wanita suka dengan lelaki yang romantik.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri. 
owh tidak sama skali. saya akan lihat diri saya sendiri..ye lar, cun ke tak..tudung ok ke tak..hahha..

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!! 
erkk..no komen.

 22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya
betul betul...lagi-lagi selepas pergaduhan...

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui. 
setuju...

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik. 
hahha, boleh lar...sebab xpernah berlaku..

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi. 
sokong 120%..alamak terlebih sudah.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.. 
mestilah...kerana wanita ingin dicintai..cam lagu lak..tapi lagu apa yer? lupa lar..rossa ke? eyh ntah lar.lalalala~~~

 27. Senjata wanita adalah airmata!! 
boleyh lar...

 28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya  (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan  ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu. 
wow sooooo romantik... i like..

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah... 
betulllllll

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 
 betul... setuju sesangat..




added by INTAN BAIZURA